Alsasko

Vinárska tradícia v Alsasku siaha – ako v mnohých ďalších regiónoch „starého sveta“ – až do rímskych čias. Záznamy o odrodách, ktoré sú tu považované za tradičné, pochádzajú z hlbokej minulosti. Rizling bol spomínaný už v roku 1477, Muškát a Tramín v roku 1500 a Pinot Gris niekedy v polovici 17. storočia.
Silván a Gewürztraminer sú tu taktiež na domácej pôde. Vinárske Alsasko má aj dnes určite mnoho vinárskych tradícií a odrôd spoločných s Nemeckom - raz darmo, geografia a história nepustia. Pokiaľ však ide o kľúčovú odrodu – Rizling – alsaský prístup sa od nemeckého štylisticky odlišuje: alsaské rizlingy sú častejšie fermentované „do sucha“, často pomalým, prirodzeným procesom kvasenia vo veľkých dubových sudoch, čo im dáva plnšie telo.
4 produkty